Copyright © 2011


  Първото ти влизане в minecraft

  Share
  avatar
  dim4o

  Брой мнения : 14
  Join date : 25.05.2011

  Първото ти влизане в minecraft

  Писане  dim4o on Нед Май 29, 2011 8:39 am

  Когато за първи път влзеш в minecraft, едвали ще разбереш за какво става въпрос в играта.Като за начало събери около 20 дърво(WOOD).

  Ще ти бъде полезен като за начало,направи го на Wooden Plank(прави се като натиснеш Е(ако това ти е инвенторито)и го поставиш накъде из 4те квадратчета(само в едно,разбира се)...


  Като за начало може да си построиш малка къща,в която да се пазиш от чудовищата(през ноща).Къщата може да бъде от дърво,пръст и други материали.(за препоръка,направи я от камък)

  1вото нещо, което трябва да направиш преди или след къщата си е Work Bench(прави се като запълниш четерите квадратчета с дърво).
  И така вече започваш да си правиш кирка,лопата и меч.
  Кирка

  Меч:

  Лопата :


  Брадва:

  Второто нещо, което трябва да направиш е да откиреш ВЪГЛИЩА.От тях се правят факли, който ги слагаш до къщата си,в нея ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, за да не се спаунват чудовища.Също, защото в пещерите е тъмно и за да виждаш ти трябват факли.Точно в пещерата се намират желязо,камъни,въглища,злато и диаманти.

  Въглища:


  Трябва да запомниш,че примерно, за да изкопаеш IRON(метал)ти трябва STONE(камък) кирка.Добре е да си направиш CHEST(сандък),там си слагай нещата,поради причината,че ако умреш да не ги загубиш.

  ------------------------------
  С кирката ще копаеш камък,въглища,желязо,злато,диамант,лаписи и редстоне,с лопатата ПЯСЪК,ПРЪСТ,Gravel,а с меча ще убиваш прасета(храна)и крави(за кожа=броня).Бронята се прави лесно.

  Желязо:

  Злато :

  Диамант:

  Когато намериш желязо или злато трябва да го обработиш в печката.За целта под огъня слагаш въглища а над него металът, който си намерил.

  ---------------------------------------------------

  За да си направиш броня ти трябва кожа(НЕ си прави броня от желязо или злато, а в никакъв случеи от ДИАМАНТ!!!!)
  Там където има ЖЕЛЗО го заменяш с кожа:


  Бронята се слага като си отвориш инвентара, там се намират 4 вертикално положени квадратчета на всяко от тях слагаш броня(глава,тяло,крака,ботуши --> в такъв ред са подредени)


  Последната промяна е направена от dim4o на Пет Юни 03, 2011 1:10 pm; мнението е било променяно общо 4 пъти
  avatar
  dim4o

  Брой мнения : 14
  Join date : 25.05.2011

  Re: Първото ти влизане в minecraft

  Писане  dim4o on Нед Май 29, 2011 8:48 am

  Забравих да спомена, че ако искаш да отидеш и да се биеш в АДА(там има Nether Block,който като се запали не угасва),трябва да изкопаеш OBSIDIAN ,който пък се копае само с диамантена кирка.Obsidian има там,където се сливат ЛАВА и ВОДА.

  Как изглежда Obsidian :

  Как се изглежда път към АДА:

  Как се прави път към ада :

   В момента е: Вто Мар 26, 2019 11:35 am